Από τη Maggi
Τραγανή φοκάτσια
Φτιάξε τραγανή φοκάτσια με ελιές, τοματίνια και μυρωδικά χρησιμοποιώντας Maggi Νοστιμιά. Αξεπέραστη γεύση με εύκολα και γρήγορα βήματα.
Από τον chef Κυριάκο Μελά
30 λεπτά
Μέτρια
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. αλεύρι
- φακελάκι ξερή μαγιά
- ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλια της σούπας ταχίνι
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 7-8 τοματίνια
- 7-8 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
- 7-8 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτάλια της σούπας Maggi Νοστιμιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τραγανή φοκάτσια
- Διαλύστε την μαγιά σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άφησέ το για 5-6 λεπτά.
- Ύστερα ενσωματώστε σε αυτό το αλεύρι, το ταχίνι, τη Maggi Νοστιμιά, την ζάχαρη και ζυμώστε καλά.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια φτιάξτε μικρές ισομερείς μπάλες και ανοίξτε τα με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα.
- Διαλύστε σε 4 κουταλιές της σούπας νερό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Με τα δάχτυλά σας δημιουργήστε βαθουλώματα στην ζύμη και αλείψτε από πάνω.
- Τέλος προσθέστε στην κάθε φοκάτσια λίγες από τις ελιές, τα τοματίνια και τα μυρωδικά.
- Ψήστε τις φοκάτσιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C σε αέρα για 15-20 λεπτά!
Καλή σας όρεξη!