Από τη Maggi
Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά λαχανικά
Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά λαχανικά και Maggi Νοστιμιά για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
20 λεπτά
Εύκολη
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλο
- 50 γρ. ψωμί τριμμένο
- 1 ασπράδι από μέτριο αβγό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ σόγια σως
- 1 κ.σ MAGGI Nοστιμιά
- Πιπέρι
- 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ για το ψήσιμο
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Για τα ψητά λαχανικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπιφτέκια κοτόπουλου με ψητά λαχανικά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και προσθέτουμε τη MAGGI Νοστιμιά.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και να μπορούμε να τα πλάσουμε σε μπιφτέκια. Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμα.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Για τα ψητά λαχανικά
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το καρότο, το κολοκύθι και τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και βάζουμε τις φέτες σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει το ελαιόλαδο παντού και σοτάρουμε σε δόσεις τα λαχανικά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά με τα μπιφτέκια και το γιαούρτι.