Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Από τη Maggi
Κοτόπουλο με λαχανικά και ρεβίθια στον φούρνο

Ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε το πιο θρεπτικό και εύκολο πιάτο για σένα, με ζωμό MAGGI Marketplace!

1 ώρα
Εύκολη
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ακης
ΥΛΙΚΑ

Υλικά 

  • 400 γρ. ρεβίθια  
  • 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή 
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό 
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή 
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου 
  • 2 κ.σ ζωμός Κοτόπουλου Maggi wet 
  • 100 γρ νερό 
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι 
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι 
  • 1 πράσο,  
  • 2 κρεμμύδια 
  • 2 πιπεριές κόκκινες 
  • 1 πιπεριά πράσινη 
  • 1 κολοκυθάκι 
  • 2 καρότα 

Για το σερβίρισμα 

  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες 
  • Φύλλα κόλιανδρου 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοτόπουλο με λαχανικά και ρεβίθια στον φούρνο 

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι για να μουλιάσουν.  

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. 

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα στην άκρη. 

Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι, πιπέρι, 2κ.σ ελαιόλαδο, τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακατεύουμε. 

Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 

Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. από τη μαρινάδα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το νερό,  2 κ.σ ζωμό κοτόπουλου Maggi wet, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Κόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τις κόκκινες πιπεριές, την πράσινη πιπεριά, τα καρότα και το κολοκυθάκι σε μεγάλα κομμάτια 2-3 εκ και τα βάζουμε στο μπολ με τα ρεβίθια. 

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα λαχανικά με τα ρεβίθια σε ένα ταψί 28x36 εκ. 

Απλώνουμε από επάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου. 

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. 

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φρέσκα φύλλα κόλιανδρου. 

Μοιράσου τη συνταγή

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!