Από τη Maggi
Πεντανόστιμα Σκορδοπιτσάκια
Φτιάξε τώρα πεντανόστιμα σκορδοπιτσάκια ακολουθώντας την συνταγή του Κυριάκου Μελά βήμα-βήμα. Δες αναλυτικά τη συνταγή εδώ!
Από τον σεφ Κυριάκο Μελά
50 λεπτά
Μέτρια
14 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 500γρ αλεύρι (ιδανικά 250γρ λευκό αλεύρι σίτου και 250γρ κίτρινο)
- 250γρ νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 2 μικρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 10 φέτες γαλοπούλα βραστή, ψιλοκομμένη
- 200 γρ τυρί τριμμένο της επιλογής σου
- 5 κουταλιές σούπας Κέτσαπ
- 1 κτγ ρίγανη
Για την επάλειψη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπα Maggi Νοστιμιά
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πεντανόστιμα Σκορδοπιτσάκια
- Ανάμειξε τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Κοσκίνισε το αλεύρι και πρόσθεσέ το στο μείγμα με το νερό. Στη συνέχεια, ζύμωσε, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και χώρισέ τη σε ισομερή μικρά μπαλάκια.
- Άνοιξε τη ζύμη,ώστε να γίνει σχετικά λεπτή και με ένα κουτάλι άλειψε στο κέντρο κέτσαπ, στην οποία έχεις προσθέσει τη ρίγανη.
- Έπειτα, πρόσθεσε γαλοπούλα, πιπεριά και τυρί και κλείσε τη ζύμη σαν πουγκάκι.
- Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Ανάμειξε το ελαιόλαδο, το σκόρδο αφού το έχεις λιώσει και μια κουταλιά Maggi Νοστιμιά. Ανακάτεψε και με ένα πινέλο άλειψε ένα-ένα τα πουγκάκια σου.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250-275 βαθμούς (όσο πάει ο φούρνος) πάνω κάτω με αντιστάσεις, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!