Από τη Maggi
Σιφνιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες
Από την πανέμορφη Σίφνο μια ακόμη λιχουδιά. Αστείρευτη η ελληνική κουζίνα, πρωτότυπη και αυθεντική σε όλα τα μήκη και πλάτη της.
10 λεπτά
Μέτρια
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβύθια
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
- 3 κ.τ.γ. Νοστιμιά Maggi
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι
- λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιφνιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες
- Μουσκέψτε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Στραγγίξτε τα, πασπαλίστε τα με τη σόδα και αφήστε τα να σταθούν για άλλα 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ξεπλύντε τα πάρα πολύ καλά. Αλέστε τα στο πολυμίξερ μαζί με τα κρεμμύδια. τα μυρωδικά και τη Νοστιμιά Maggi.
- Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τις πατάτες και ανακατέψτε τες με το μίγμα το ρεβυθιών, με το χέρι.
- Πλάστε τους ρεβυθοκεφτέδες όπως τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τους και τηγανίστε τους σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τους βγάλετε από το τηγάνι μην ξεχάσετε να τους ακουμπήσετε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας απόλαυση!