Από τη Maggi
Δροσερή Σαλάτα με χταπόδι & λαχανικά
Το βασικότερο σημείο ενός τραπεζιού. Δείτε εδώ πως να κάνετε απλά μεν εντυπωσιακά δε, μία δροσερή σαλάτα θαλασσινών που θα στολίσει το τραπέζι σας.
1 ώρα
Μέτρια
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
Για το χταπόδι
- 300 γρ. χταπόδι μόνο τα πλοκάμια
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. νερό
- 2 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ πιπέρι σε κόκκους
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. μπρόκολο
- 6 σπαράγγια
- 2 κολοκυθάκια
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 10 ντοματίνια
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ Maggi Νοστιμιά
- 10 φύλλα δυόσμου
Για το ντρέσινγκ
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ μέλι
- 20 γρ. μηλόξιδο
- 10 φύλλα δυόσμου
- Πιπέρι
- 60 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δροσερή Σαλάτα με χταπόδι & λαχανικά
Για το χταπόδι
- Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και χωρίζουμε τα φύλλα του στον πάτο μίας κατσαρόλας.
- Βάζουμε από πάνω τα πλοκάμια του χταποδιού, το νερό, το ξύδι και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μπουκέτα. Τα τελευταία 3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε τα μπουκετάκια ρίχνουμε τα σπαράγγια στη κατσαρόλα και βράζουμε μαζί με τα μπουκετάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε από τη κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου μαζί με τα σπαράγγια και τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο και την πιπεριά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα ντοματίνια.
- Λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με τη Maggi Νοστιμιά και σοτάρουμε σε δόσεις στο σχαροτήγανο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το σχαροτήγανο και μεταφέρουμε στο μπολ με το μπρόκολο και τα σπαράγγια μέχρι να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα πλοκάμια στα 4 και τα περνάμε από το σχαροτήγανο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το σχαροτήγανο και μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και προσθέτουμε στο μπολ τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα.
Για το ντρέσινγκ
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το μέλι, το μηλόξιδο, τα φύλλα δυόσμου και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα στη δυνατή ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο ντρέσινγκ.
- Αδειάζουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.