Από τη Maggi
Ριζότο με κολοκύθα και πανσέτα
Γευστικό ριζότο με κολοκύθα και πανσέτα από τον Κυριάκο Μελά. Γρήγορη και εύκολη συνταγή και για τους πιο απαιτητικούς. Ανακάλυψε την εδώ!
30 λεπτά
Μέτρια
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ρύζι αρμπόριο
- 11/2 λίτρο νερό
- 1/3 κούπας λευκό κρασί
- 2 κύβους Maggi βοδινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ κολοκύθα
- 350 γρ χοιρινή πανσέτα
- 100 γρ τυρί κρέμα
- 140 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
- 1/3 κούπας νερό (για την σάλτσα)
- 3-4 κτσ ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριζότο με κολοκύθα και πανσέτα
- Τσιγάρισε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το ρύζι. Σβήσε με το κρασί, πρόσθεσε τον ένα κύβο Maggi και ανακάτεψε καλά, προσθέτοντας σε δόσεις το νερό. Στο μεταξύ, ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια και σε ένα άλλο ταψί ψήσε τις πανσέτες, αφού πρώτα τις έχεις αλατοπιπερώσει.
- Ύστερα, χτύπα στο μπλέντερ την ψημένη κολοκύθα μαζί με λίγο νεράκι, τον άλλο κύβο Maggi, το φασκόμηλο, την παρμεζάνα και το τυρί κρέμα. Άλεσέ τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία βελούδινη κρέμα.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο ρίξε την κρέμα κολοκύθας.
- Ανακάτευε καλά και πρόσθεσε και την πανσέτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες.
Αυτό ήταν, έτοιμο το ριζότο μας! Καλή σας όρεξη!