Από τη Maggi
Συκώτι κρασάτο
Βρες εδώ τη συνταγή για ζουμερό συκώτι κρασάτο με βοδινό ζωμό Maggi. Ακολούθησε τις οδηγίες βήμα βήμα.
30 λεπτά
Μέτρια
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. κρασί λευκό αρετσίνωτο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ.κ. ξίδι
- 1 κύβο βοδινού MAGGI
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συκώτι κρασάτο
- Ζητήστε από το χασάπη σας να κόψει το συκώτι σε λωρίδες. Το πλένετε, το στραγγίζετε και το μεταφέρετε σε ταψάκι. Το περιχύνετε με το ξίδι και το αφήνετε για μισή ώρα να μαριναριστεί μέσα σε γυάλινο μπολ.
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και το αλεύρι σε ένα πιάτο. Αλευρώνετε τα κομμάτια του συκωτιού, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι να ροδίσουν πρώτα από τη μία κι ύστερα από την άλλη πλευρά. Είναι προτιμότερο να το κάνετε σε 2-3 δόσεις.
- Βγάζετε το συκώτι από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν τα μανιτάρια από τα υγρά τους.
- Ξαναρίχνετε το συκώτι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον κύβο βοδινού MAGGI. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρετε το φαγητό, συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Καλή όρεξη!!!