Από τη Maggi
Σούπα με φακές και πλιγούρι
Σούπα με φακές και πλιγούρι και Maggi Marketplace υγρό ζωμό λαχανικών για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
35 λεπτά
Εύκολη
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κλ. σέλερι
- 1 κ.σ πελτές ντομάτας
- 150 γρ. φακές μέτριες
- 150 γρ. πλιγούρι
- 1700 γρ. νερό
- 2 κ.σ υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI Marketplace
- Πιπέρι
- ¼ μάτς. δυόσμος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ το καρότο, το σέλερι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ενώ ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI Marketplace και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φακές, το πλιγούρι και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.