Από τη Maggi
Ψαρονέφρι με λαχανάκια βρυξελλών
Ψαρονέφρι Με Λαχανάκια Βρυξελλών και Maggi κύβο λαχανικών για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
30 λεπτά
Δύσκολη
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 1 χοιρινό ψαρονέφρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 500 γρ. λαχανάκια βρυξελλών
- 1 κόκκινο μήλο
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 150 γρ. νερό
- 1 κύβος λαχανικών MAGGI
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και αλείφουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και ψήνουμε στο φούρνο για 15-17 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το ψαρονέφρι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση, και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Κόβουμε το μήλο σε κυβάκια 0,5 εκ και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λευκό κρασί, το νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά μέχρι να μειωθεί το νερό και να μαλακώσουν τα λαχανάκια.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα του λεμονιού.
- Κόβουμε, το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.