Από τη Maggi
Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα
Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα με κύβο βοδινού Maggi. Ακολούθησε τις οδηγίες της συνταγής για ένα τέλειο & ζουμερό αποτέλεσμα!
2 ώρες
Μέτρια
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 900γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1 κουταλάκι κόκκους κύμινου
- 1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρου
- 1 κουτί μπύρα
- 1 κουταλιά αλεύρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κύβο βοδινού MAGGI
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοσχάρι σιγοβρασμένο σε μπύρα
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε τους κόκκους κύμινου και κόλιανδρου και σε μέτρια φωτιά αφήστε τους για λίγο να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Μόλις καβουρδιστούν, βάλτε τους σε ένα γουδί και κοπανίστε τους.
- Σε άλλο τηγάνι βάλτε τόσο ελαιόλαδο μόλις να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
- Σε καθαρό τηγάνι, ρίξτε ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ καλά λίγους- λίγους τους κύβους φιλέτου.
- Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το μίγμα των κρεμμυδιών, την μπύρα, τον κύβο βοδινού MAGGI, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο λεμόνι και ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα στους 200ο C.
Tip: -Το κρέας θα πρέπει συνέχεια να καλύπτεται από μπύρα. Γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέστε λίγη ακόμη.
-Α! Μην ξεχάσετε το ψωμί, γιατί η σάλτσα θα γίνει ανάρπαστη!
Καλή σας όρεξη!!!