Από τη Maggi
Μακαρόνια Alfredo με Μπρόκολο
Μακαρόνια Alfredo με Μπρόκολο και Maggi Marketplace υγρό ζωμό λαχανικών για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
15 λεπτά
Εύκολη
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
Για το μπρόκολο
- 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κ.γ τζίντζερ τριμμένο
- ¼ κ.γ πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI Marketplace
- 200 γρ. γάλα 2% λιπαρά
- 50 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
- Πιπέρι
- 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπρόκολο
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον 1 λεπτό.
- Κρατάμε 150 γρ. από το νερό πριν σουρώσουμε τις ταλιατέλες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό που κρατήσαμε από τις ταλιατέλες, τον υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI Marketplace, το γάλα και το τυρί κρέμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το τυρί κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ το τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι, τις ταλιατέλες και το μπρόκολο.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.