Από τη Maggi
Κοτόπουλο Stroganoff με Ταλιατέλες
Κοτόπουλο Stroganoff με Ταλιατέλες και Maggi Marketplace υγρό ζωμό Κοτόπουλου για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
20 λεπτά
Εύκολη
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά
- 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 3 κ.σ αλεύρι γοχ
- 2 κ.σ υγρό ζωμό κοτόπουλο MAGGI Marketplace
- 400 γρ. νερό
- ½ κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- Πιπέρι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
- 250 γρ. ταλιατέλες
- ¼ ματς. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ενώ ανακατεύουμε παράλληλα με μία κουτάλα.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσουν τον όγκο τους. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον υγρό ζωμό κοτόπουλο MAGGI Marketplace, το νερό, την πάπρικα, το θυμάρι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά μέχρι να μειωθεί η μισή ποσότητα του νερού και να έχουμε μία παχύρευστη σάλτσα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Σουρώνουμε και σερβίρουμε με το stroganoff.