Από τη Maggi
Κατσίκι με φινόκιο και σάλτσα λεμονιού
Μαγείρεψε κατσίκι με φινόκιο και σάλτσα λεμονιού με Maggi ψητονοστιμιά. Ανακάλυψε εδώ τη συνταγή για σίγουρη γευστική επιτυχία!
50 λεπτά
Μέτρια
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό κατσίκι µπούτι ή σπάλα σε μερίδες
- 3 µεγάλους βολβούς φινόκιο
- 4 φρέσκα κρεµµυδάκια
- 1 µεγάλο κρεµµύδι πολτοποιηµένο
- χυµό από 2 µέτρια λεµόνια
- 1 κ.τ.γ. ξύσµα λεµονιού
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κύβοι Για Ψητά Maggi
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κατσίκι με φινόκιο και σάλτσα λεμονιού
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε µια ευρύχωρη κατσαρόλα και σοτάρετε το ξηρό κρεµµύδι µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ρίχνετε το κατσίκι σε κοµµάτια και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, τους κύβους Ψητονοστιμιά Maggi, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαµηλή θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά.
- Καθαρίζετε το φινόκιο, πετώντας τα πολύ σκληρά εξωτερικά φύλλα και το κόβετε σε µέτρια κοµµάτια.
- Το προσθέτετε στο φαγητό µαζί µε τα ψιλοκοµµένα φρέσκα κρεμμύδια και ρίχνετε το πιπέρι.
- Προσθέτετε ακόµα δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για ακόµα 20 λεπτά.
- Όταν το κρέας µαλακώσει, προσθέτετε το χυµό του λεµονιού και συνεχίζετε το ψήσιµο µε την κατσαρόλα ανοιχτή για 10 λεπτά ακόµα και σε υψηλή θερµοκρασία.
Πασπαλίζετε µε το ξύσµα λεµονιού και σερβίρετε αµέσως.
Καλή απόλαυση!!!