Από τη Maggi
Fajitas Μοσχάρι με Σάλτσα Ντομάτας
Νόστιμα Fajitas Μοσχάρι με Σάλτσα ντομάτας και Maggi Νοστιμιά για σίγουρη γευστική επιτυχία. Βρες τις οδηγίες για την συνταγή εδώ!
15 λεπτά
Μέτρια
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
Fajitas Μοσχάρι με Σάλτσα Ντομάτας
Για τα fajitas
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- 2 κ.σ βούτυρο
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 2 ντομάτες
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γουακαμόλε
- 2 αβοκάντο ώριμα
- ½ κρεμμύδι ξερό
- Χυμό από ½ λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 8 τορτίγιες 10-12 εκ.
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ σε φέτε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα fajitas
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να χρυσαφίσουν.
- Προσθέτουμε τη MAGGI Νοστιμιά, το κύμινο ,το μπούκοβο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λαχανικά μας και αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το φιλέτο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και με ένα κουτάλι «βρέχουμε» το φιλέτο με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να πάρει μία βουτυρένια χρυσαφί κρούστα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το φιλέτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
- Κόβουμε τη σάρκα τους σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για το γουακαμόλε
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα τους.
- Βάζουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί και να γίνει πουρές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο μπολ με το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για το σερβίρισμα
- Γεμίζουμε τις τορτίγιες με τα λαχανικά και το μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με γιαούρτι, τη σάλτσα ντομάτας, το γουακαμόλε και φέτες λάιμ.