Από τη Maggi
Σούπα με γλυκοπατάτα και κάστανα
Πεντανόστιμη σούπα με γλυκοπατάτα και κάστανα!
35 λεπτά
Εύκολη
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
350 calories
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. κάστανα βρασμένα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες
- 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα + έξτρα για το σερβίρισμα
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ ζωμός κοτόπουλου Maggi
- 1500 γρ. νερό
- πιπέρι
- 1 κ.σ κουκουνάρι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ κρουτόν για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σούπα με γλυκοπατάτα και κάστανα
- Ψιλοκόβουμε τα κάστανα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κάστανα, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τον κύβο και το νερό. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα λαχανικά. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, το μπέικον, τα κρουτόν, το θυμάρι, φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι.