Από τη Maggi
Γεμιστή Γαλοπούλα
Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας με κάστανα, ξινόμηλα και κολοκύθα. Απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων με Maggi Νοστιμιά για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
3 ώρες
Μέτρια
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
-
ΥΛΙΚΑ
- 1 γαλοπούλα ολόκληρη (περίπου 3κιλά)
Για τη γέμιση: - 400γρ κολοκύθα ψιλοκομμένη
- 200γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 80γρ κράνμπερι
- 2 ξινόμηλα ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- θυμάρι φρέσκο
- ελαιόλαδο
- αλάτι &πιπέρι
- σπάγκος
Για τη σάλτσα: - ½ κούπα λευκό γλυκό κρασί
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού τγ κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμιστή Γαλοπούλα
- Τσιγάρισε με λίγο ελαιόλαδο την κολοκύθα. Ύστερα, πρόσθεσε το σκόρδο και τη MAGGI Νοστιμιά, τα ψιλοκομμένα ξινόμηλα, τα κάστανα και τα κράνμπερι.
- Ανακάτεψε καλά και απέσυρε από τη φωτιά. Ρίξε το θυμάρι και ανακάτεψε μαλακά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Πρόσθεσε πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου και γέμισε τη γαλοπούλα με το μίγμα αυτό προσεκτικά.
- Ράψε το άνοιγμα με λίγο σπάγκο, λάδωσε καλά την γαλοπούλα και βάλτην στο φούρνο αφού πρώτα τη σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο.
- Η γαλοπούλα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, αρχικά στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και έπειτα στους 170 βαθμούς για άλλες 2 ώρες περίπου.
- Μόλις ψηθεί, βγάλτην από το φούρνο, σκέπασέ την μέχρι να σερβιριστεί και έτοιμασε την σάλτσα της.
- Σούρωσε τα υγρά της γαλοπούλας από το ταψί σε μία κατσαρόλα, αφαιρώντας το λίπος από την επιφάνεια, με μια κουτάλα.
- Διάλυσε το κορν φλάουρ στο κρασί και πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Το χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι έτοιμο!