Από τη Maggi
Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μαυροδάφνης
Πεντανόστιμο φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μαυροδάφνης!
40 λεπτά
Εύκολη
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
350 calories
ΥΛΙΚΑ
Για τα φιλέτα
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια 200γρ το ένα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ Maggi νοστιμιά
- πιπέρι
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 3 κλ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα μαυροδάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κλ. θυμάρι
- 1 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ κόκκοι πιπεριού
- 1 κ.σ κρέμα βαλσάμικο
- 200 γρ. μαυροδάφνη
- 1 κ.σ κορνφλάουρ αραιωμένο σε 3 κ.σ νερό
- Πατάτες baby για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μαυροδάφνης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής, αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη νοστιμιά και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε στα φιλέτα το ζουμί από το βούτυρο και τα μυρωδικά, για 3-4 λεπτά.
- Βάζουμε τα φιλέτα με τα μυρωδικά και το βούτυρο σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα μαυροδάφνης
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο, τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ της ποσότητας του κρασιού.
- Προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να πήξει ελαφρά και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τα φιλέτα και με πατάτες baby.