Χριστουγεννιάτικη Pizza συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Μία μοναδική Χριστουγεννιάτικη σοκολατένια δημιουργία με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.
Για τη ζύμη:
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 250 ml χλιαρό νερό
- 140 + 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 85 γρ. ψιλοκομμένη σοκολατα
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 1/4 κ.γ. αλάτι
- σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι
Για την επικάλυψη:
- 1 ανανάς και 2 μπανάνες σε κομματάκια ή άλλα φρούτα
- 200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα σε κομμάτια
- 100 γρ. ξηροί καρποί
- ζαχαρωτά
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι και αφήστε τα για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
- Σε ένα άλλο μπολ λιώστε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
- Όταν είναι έτοιμο το μίγμα με τη μαγιά ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
- Στο μίξερ βάλτε το μίγμα και ξεκινήστε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι που το ρίχνετε σιγά σιγά μαζί με το αλάτι.
- Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε την να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίστε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
- Σε ένα πάγκο ρίξτε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξετε τα ζυμάρια μας χωρις να κολλήσουν. Ρίξτε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι απο πάνω. Ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εαν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίξτε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
- Το κάθε φύλλο βάλτε το πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι. Σε αυτό το σημείο προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
- Ανοίξτε το φούρνο και με προσοχή σπρώξτε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλετε).Ψήστε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρέστε. Σερβίρετε αμέσως.