Μαλακά Μπισκότα διπλής σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας με την βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη.
- 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. Nestlé Dessert Κακάο 100%
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert Κλασσική σε κομματάκια
- Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε απλά το βούτυρο με τις ζάχαρες για 1 λεπτό (όχι περισσότερο).
- Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα και χτυπάμε άλλο μισό λεπτό. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα αφού τα έχουμε περάσει από σίτα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, κρατώντας λίγα για το επόμενο βήμα. Ανακατεύουμε.
- Κάνουμε 18 κουλουράκια στρογγυλά και τα πιέζουμε λίγο. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας. Τα απλώνουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12-15 λεπτά ΜΟΝΟ κατευθείαν από το ψυγείο.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για άλλα 5 λεπτά πριν τα αφήσουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.