Η κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT παρασκευάζεται από επιλεγμένους κόκκους κακάο, από τη Δυτική Αφρική και τη Νότια Αμερική, περιοχές γνωστές για το πλούσιο και μοναδικό τους άρωμα στο κακάο. Η Nestlé στηρίζει τους παραγωγούς κακάο με το COCOA PLAN. Τα κακαόδεντρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα μικρά δέντρα και αναπτύσσονται κυρίως στα τροπικά δάση. Οι περισσότερες καλλιέργειες κακάο ανήκουν σε μικρούς παραγωγούς και οικογενειακές επιχειρήσεις.
Με το COCOA PLAN (Πλάνο για το Κακάο) η Nestlé στηρίζει τους παραγωγούς προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους αλλά και την ποιότητα των καλλιεργειών τους. Πιο συγκεκριμένα η Nestlé:Συμμετέχει στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπου τουλάχιστον 25.000 καλλιεργητές εκπαιδεύτηκαν
σε πιο αποτελεσματικές και υπεύθυνες μεθόδους παραγωγής τον τελευταίο χρόνο.
Συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις κοινότητες των καλλιεργητών: πρόσβαση σε πόσιμο νερό, γιατρούς
και σχολική εκπαίδευση για τα παιδιά τους.
Προσφέρει μικρά κακαόδεντρα υψηλής ποιότητας (πάνω από 1 εκατομμύριο δέντρα διατέθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο).
Η διασφάλιση του κακάο από υπεύθυνες καλλιέργειες (με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους παραγωγούς) γίνεται μέσω
της πιστοποίησης από τον ανεξάρτητο οργανισμό UTZ Certified.