Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια με Λικέρ συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με λικέρ και δεκάδες άλλες συνταγές για γλυκούς σοκολατένιους πειρασμούς!
Υλικά για 25 σοκολατάκια
- 340 γρ. κουβερτούρες NESTLÉ DESSERT
- 1 κ.γ. γεμάτη παπαρουνόσπορο
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. καραμελωμένο τζίντζερ, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.γ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- Ψιλοκόψτε τις δύο κουβερτούρες και κρατήστε ξεχωριστά το ¼ από αυτές.
- Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί λιώστε τα ¾ από την κουβερτούρα.
- Αφαιρέστε την κουβερτούρααπό τα μικροκύματα ή από τη φωτιά, προσθέστε τον παπαρουνόσπορο, το τζίντζερ, το αλάτι και το λικέρ, ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αμέσως μετά ρίξτε την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Ανακατεψτε μια φορά, αφήστε την κουβερτούρα1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία και μετά ανακατεψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα φορμάκια από τα σοκολατάκια.
- Αφήστε τα σοκολατάκια να πήξουν για 18-24 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω από τους 20 βαθμούς. Δεν τα βιάζεστε ούτε τα βάζετε στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρετε και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα μέχρι να τα φάτε.