Συνταγή Χριστουγεννιάτικη Καρυδόπιτα Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Μια απολαυστική συνταγή καρυδόπιτας με σοκολάτα από τον Άκη!
Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. γάλα
- 360 γρ. σκληρό αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλλο
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. καρύδια για ντεκόρ
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλας
Για το γλάσο:
- 170 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε και το γάλα.
- Βγάλτε από τον κάδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. και απλώστε το μείγμα.
- Ψήστε για 55 λεπτά στους 170°C.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίξτε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μια κατσαρόλα.
- Αφήστε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο :
- Λιώστε την κουβερτούραστα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα.
- Συνεχίστε το ανακάτεμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίξτε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα.
- Διακοσμήστε με καρύδια.