Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Λευκή Σοκολάτα Συνταγή του Γιάννη Αποστολάκη
Μαγέψτε και ταξιδέψτε στον κόσμο της γλυκιάς απόλαυσης την οικογένεια σας με σιμιγδαλένιο χαλβά επικαλυμμένο με επίστρωση λευκής σοκολάτας |
- 100γρ. ηλιέλαιο
- 200γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 200γρ. ζάχαρη
- 500 mlνερό
- 3 κ.σ φυστίκι αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη
Για τη σάλτσα:
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Λευκή (180γρ.)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι. Με μια κουτάλα ανακατεύετε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα.
- Προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατεύεται μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.
- Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα λεμονιού και δώστε μια βράση, προσθέστε την σοκολάτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσε τελείως. Απλώστε την σάλτα επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά.