Τρουφάκια Σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια. Δημιουργήστε με εύκολες και γρήγορες γλυκές συνταγές του Άκη Πετρετζίκη
- 180γρ. κρέμα γάλακτος
- 280γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
- 1 κ.γ κονιάκ ή άλλο ποτό
- κακάο
- ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
- σοκολατένιες τρούφες
- άλλα υλικά επικάλυψης
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αφαιρέστε το από τη φωτιά και αδειάστε την μέσα σε ένα μπολ μαζί με το κονιάκ.
- Με μια σπάτουλα ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε το 2 ώρες να κρυώσει.
- Με ένα μικρό κουταλάκι που το βουτάτε σε σκόνη κακάο παίρνετε κουταλιές από το μίγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνετε μπαλάκι στο χέρι σας και την αφήνετε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχετε βάλει τα υλικά επικάλυψης.
- Ανακατέψτε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω της.
- Διατηρήστε στο ψυγείο.