Τούρτα Πασχαλίτσα με Φράουλες Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Φτιάξτε για τον μικρό σας θησαυρό μία πανέμορφη τούρτα πασχαλίτσα. Γιατί οι παιδικές αναμνήσεις είναι και οι πιο γλυκές!
- 5 αυγά
- 100γρ. ζάχαρη + 4 με 5κ.σ. για τις φράουλες
- 100γρ. αλεύρι
- 250γρ. μασκαρπόνε
- 2κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Γάλακτος 170γρ.
- 1 μεγάλο μήλο
- 30 φράουλες
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το ηλιέλαιο. Προσθέστε στη συνέχεια το μασκαρπόνε και τα ασπράδια των αυγών αφού τα έχετε χτυπήσει με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα. Χωρίστε το μίγμα στα 2.
- Λιώστε την κομμένη κουβερτούρα γάλακτος για 1½ λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων στα 500W και προσθέστε τη στο μισό μίγμα σας.
- Στο υπόλοιπο μισό προσθέστε τα κομματάκια μήλου. Αδειάστε το μίγμα με το μήλο σε μια φόρμα οβάλ αλευρωμένη και βουτυρωμένη και από πάνω προσθέστε σιγά σιγά το μίγμα με τη σοκολάτα, για να καλύψετε όλη την επιφάνεια.
- Ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ανάλογα με τη φόρμα σας (ψήστε για περισσότερο χρόνο αν η φόρμα σας είναι τύπου Pyrex).
- Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
- Αλέστε τις φράουλες στο multi προσθέτοντας 4-5κ.σ. ζάχαρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με τις αλεσμένες φράουλες. Αφήστε να κρυώσει και αδειάστε στα ¾ του γλυκού σας.
- Λιώστε τα 50γρ κουβερτούρας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W και ανακατέψτε καλά.Σχηματίστε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κορνέ το κεφάλι & τις βούλες όπως στη φωτογραφία και τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.