Τιραμισού με λευκή κουβερτούρα
Συνταγή για τιραμισού με λευκή κουβερτούρα για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να καταπλήξετε τους αγαπημένους σας!
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. Κουβερτούρα Nestle Dessert, λευκή
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κονιάκ
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
- 300 γρ. καφέ εσπρέσο, ρόφημα
- 37 τμχ. σαβαγιάρ
- Κακάο Nestle Dessert, για το πασπάλισμα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ελαφριά -όχι σφιχτή- σαντιγί.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα.
- Αφήνουμε την κουβερτούρα για 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε σε δόσεις τη σαντιγί μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, 50 γρ. από το κονιάκ, και τον στιγμιαίο καφέ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο κονιάκ και τον καφέ εσπρέσο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ, το βουτάμε ολόκληρο για μερικά δευτερόλεπτα στο μπολ με τον καφέ και το κονιάκ, και το τοποθετούμε -με τη μεριά της ζάχαρης προς τα πάνω- σε ένα ορθογώνιο ταψί 26x28 εκ.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα σαβαγιάρ μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης. Θα χρησιμοποιήσουμε τα 19 σαβαγιάρ.
- Στρώνουμε πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ τη μισή κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 18 σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε -κάθετα με τα προηγούμενα με τη μεριά της ζάχαρης από πάνω- πάνω από την κρέμα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
- Μεταφέρουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να δέσει.