Τιραμισού με Πραλίνα & Φρούτα Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Ποιος μπορεί να πει όχι σε μία συνταγή για τιραμισού με πραλίνα και φρούτα! Ετοιμάστε το στο άψε σβήσε και σερβίρετε τους καλεσμένους σας. |
- 2κ.σ. μασκαρπόνε
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα170γρ.
- 1κ.γ. στιγμιαίο καφέ ΝESCAFE
- 26 σαβουαγιάρ
- Μισή κονσέρβα ροδάκινο σε φέτες
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- Κακάο σε σκόνη
- Αδειάζουμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2’ σε μεσαία ένταση (500W) και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μασκαρπόνε.
- Αραιώνουμε τον καφέ σε 200ml. χλιαρό νερό, βουτάμε τα μπισκότα –χωρίς να μουλιάσουν πολύ, και βάζουμε τα μισά στον πάτο μιας στρογγυλής ή τετράγωνης φόρμας. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή κρέμα και την προσθέτουμε σιγά σιγά στην λιωμένη κουβερτούρα. Με το μείγμα καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ και προσθέτουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα.
- Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο.