Ταρτάκια με Σοκολάτα & Μπισκότα Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Μία συνταγή έξι ατόμων για ατομικά ταρτάκια με σοκολάτα και μπισκότα που θα σας ταξιδέψει σε γλυκά μονοπάτια
Για τη Ζύμη τάρτας
- 50γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 125γρ. βούτυρο
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 250γρ. αλεύρι
- σκεύη για τάρτακια, 13cm διάμετρος
Για τη γέμιση
- 260γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 60γρ. Βούτυρο
- 5 μπισκότα κανέλας (speculoos)
- 200ml. κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200⁰C βαθμούς.
Για τη ζύμη:
- Λιώστε 50γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί η το φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ανοίχτε το φύλλο. Κόψτε το σε 6 μερίδες και τοποθετήστε το σε σκεύη για ταρτάκια (αφού τα έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει).
- Τοποθετήστε από πάνω χαρτί ψησίματος (και φασόλια για μην φουσκώσει η ζύμη) και ψήστε για 15’. Αφαιρέστε το χαρτί και ψήστε για ακόμα 3-4’.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα γυάλινο μπολ λιώστε 60γρ. κουβερτούρας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό σε μεσαία ένταση. Προσθέστε το βούτυρο αφού έχει μαλακώσει και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε.
- Μοιράστε το μίγμα στα 6 ταρτάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σ'ενα μπολ κόψτε σε κομματάκια την υπόλοιπη κουβερτούρα (200γρ.), βράστε τη κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στην κουβερτούρα. Αφήστε για 5’ και στη συνέχεια ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα στα ταρτάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.