Ταρτάκια Αμαντίν με Αχλάδια & Μους Πραλίνας Συνταγή με Nestlé Dessert
Συνταγή για ταρτάκια αμαντίν με αχλάδια και μους πραλίνας, για να κάνετε τα γλυκά σας όνειρα να βγουν αληθινά. |
- 3 αχλάδια
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα170γρ.
- 100ml. κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 80γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (σκόνη)
- 40γρ. ζάχαρη
- 30γρ. αλεύρι
- Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια σε κομμάτια και τα καραμελώνετε με τη βανίλια (αφού την έχετε ανοίξει και πάρει το ξύσμα).
- Λιώνετε 150γρ. κουβερτούρα πραλίνα σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 2' σε φούρνο μικροκυμάτων στα 500W (μεσαία ένταση). Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή κρέμα και τη προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά, τη σκόνη αμύγδαλου, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε τα κομματάκια αχλαδιού και την υπόλοιπη κουβερτούρα σε κομματάκια. Αδειάστε το μίγμα σε 5 βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για τάρτες και ψήστε για 15 λεπτά στους 180°C. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σερβίρετε προσθέτοντας τη μους πραλίνας. (με κουτάλι ή κορνέ).