Τάρτα με Σοκολάτα Πραλίνα & Φιστίκια Αιγίνης Συνταγή με Nestlé Dessert
Συνταγή για ατομικές τάρτες με σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης!
Για τη Ζύμη τάρτας
- 50γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
- 125γρ. βούτυρο
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 250γρ. αλεύρι
- σκεύη για τάρτακια, 13cm διάμετρος
Για τη γέμιση
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα170γρ.
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 100ml γάλα ημι-αποβουτυρωμένο
- 2 κρόκους αυγών
- 30γρ. ζάχαρη
- 20γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200⁰C βαθμούς.
Για τη ζύμη:
- Λιώστε 50γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ανοίχτε το φύλλο. Κόψτε το σε 6 μερίδες και τοποθετήστε το σε σκεύη για ταρτάκια (αφού τα έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει).
- Τοποθετήστε από πάνω χαρτί ψησίματος (και φασόλια για μην φουσκώσει η ζύμη) και ψήστε για 10’.
- Αφαιρέστε το χαρτί και ψήστε για ακόμα 3-4’.
Για τη γέμιση:
- Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση την κουβερτούρα πραλίνα με τα 100ml κρέμα γάλακτος για ένα 1’. Προσθέστε το γάλα και τους κρόκους αυγών και χτυπήστε τα. Ρίξτε το μείγμα στις ατομικές τάρτες και βάλτε τις στο φούρνο για μισή ώρα στους 160°C βαθμούς. Όταν τις βγάλετε από το φούρνο, βάλτε τις στο ψυγείο για μια ώρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τα 30γρ. ζάχαρη και ζεστάνετε τη μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε αμέσως τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίξτε τα σε ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μετά σπάστε τα σε πιο μικρά κομμάτια, τοποθετείστε πάνω στις τάρτες και σερβίρετε.