Τάρτα Σοκολάτας Γάλακτος με Μπισκότα Συνταγή με Nestlé Dessert
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ατομικές τάρτες με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότα. Σερβίρετε το ιδανικό επιδόρπιο!
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Γάλακτος 170γρ.
- 100ml γάλα
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι αυγών
- 250γρ. ζύμη για τάρτες
- 6 μπισκότα speculoos (κανέλας)
- 3 με 4 αχλάδια
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
- Κόψτε την κουβερτούρα κομματάκια σε γυάλινο μπολ και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.
- Τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη για τάρτες σε 5 ατομικές φόρμες, αφαιρέστε ότι περισσεύει από τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε σε κάθε τάρτα το μίγμα σοκολάτας. Καλύψτε τις με χαρτί ψησίματος, προσθέστε φασόλια για να μην φουσκώσουν και ψήστε τις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Προσθέστε σε κάθε τάρτα το μίγμα σοκολάτας και το τρίμμα των μπισκότων speculoos (κανέλας) και συνεχίστε το ψήσιμο για 25-30’ ακόμα.
- Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια και τοποθετήστε τις σε κάθε τάρτα μόλις βγει από το φούρνο.