Συνταγή Nestlé Dessert για Τάρτα Λευκής Σοκολάτας με Σμέουρο
Σερβίρετε τάρτα με λευκή σοκολάτα και φραμπουάζ (σμέουρα) και μαγέψτε τους αγαπημένους σας!
- ζύμη για τάρτες (250γρ)
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 1 ζελατίνη
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Λευκή 180γρ.
- 400γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα (φραμπουάζ)
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200°C.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σας σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, καλύψτε με λαδόκολλα και ρίξτε όσπρια πάνω στη λαδόκολλα (φασόλια ξερά ή φακές) για να μην φουσκώσει και ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
- Σε ένα μπολ κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύστε την με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 2 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάστε το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέστε τα φραμπουάζ και τοποθετείστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε την τάρτα κρύα.