Τάρτα Ανάποδη με Μπανάνα Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με μία εξαιρετικά γλυκιά συνταγή για ανάποδη τάρτα με μπανάνα και ετοιμαστείτε για κοπλιμέντα!
- 20γρ. βούτυρο
- 50γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
- 8 μικρές μπανάνες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 έτοιμη τάρτα
- 80γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220⁰C βαθμούς.
- Για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό έως ότου η καραμέλα πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Όταν γίνει η καραμέλα ρίξτε τη σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (28 εκ) και απλώστε πολύ γρήγορα πριν να σφίξει.
- Στη συνέχεια καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε τις πάνω στην καραμέλα με την πλατιά πλευρά τους κατά μήκος.
- Τοποθετήστε τις επάνω στη ταρτιέρα δίπλα δίπλα (πλευρικά ακτινωτά).
- Πασπαλίστε με 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη τις μπανάνες απο πάνω. Καλύψτε με τη ζύμη (όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας) και αν περισσέψει ζύμη, γυρίστε την απο πάνω.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη αναποδογυρίστε την γρήγορα για να μη πήξει ξανά η καραμέλα.
- Πασπαλίστε την τάρτα με τριμμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT.
- Σερβίρετε με παγωτό σοκολάτα.