Tάρτα λευκής σοκολάτας με φράουλες του Άκη Πετρετζίκη Nestlé Dessert
Φτιάξτε τάρτα Λευκής σοκολάτας με φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη
- 230 γρ αλεύρι
- 100 γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- ή μια έτοιμη ψημένη βάση για τάρτες
Για τη γέμιση
- 250 γρ μασκαρπόνε
- 180 γρ λευκή κουβερτούρα Nestle Dessert κομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 400 γρ φράουλες, λίγο φιστίκι Αιγίνης και λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα υλικά για την βάση και μόλις το μείγμα δέσει το αφαιρούμε από το μηχάνημα και αφού το πλάσουμε στη μορφή δίσκου με τα χέρια μας το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Με τη βοήθεια του πλάστη και 2 κομμάτια λαδόκολλες ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ .Στρώνουμε λαδόκολλα ή μεμβράνη και γεμίζουμε με όσπρια. Ψήνουμε για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.Σε μπεν μαρί λιώνουμε το τυρί με τη σοκολάτα. Δεν περιμένουμε να λιώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε από το μπεν μαρί.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να πάρει και αυτή την υφή γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού σε δόσεις.
- Αδειάζουμε μέσα στην ταρτιέρα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Σερβίρουμε με τις φράουλες,τη ζάχαρη άχνη και το φιστίκι Αιγίνης.