Τάρτα με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Δώστε στους αγαπημένους σας το εισιτήριο της απόλαυσης, φτιάχνοντάς τους τάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας. |
- 300γρ. φράουλες
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
- 2 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERT Λευκή 180γρ.
- 300γρ. αλεύρι
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100γρ. βούτυρο
- 1 αυγό & 1 κρόκο
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- χυμό απο ½ λεμόνι
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε με το σύρμα το αυγό, τον κρόκο, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο (μαλακωμένο) και το αλάτι.
- Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατέψτε και κάνετε μια μπάλα. Αφήστε την μπάλα στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
- Ρίξτε το μίγμα μέσα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (24 cm διάμετρο). Ψήστε για 15-18 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε και αφήστε να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο.
- Για τη μους:Λιώστε την Λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήστε στην άκρη.
- Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και προσθέστε την Λευκή κουβερτούρα. Ανακατέψτε εκτός μίξερ με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα & προσθέστε το χυμό λεμονιού.
- Ρίξτε το μίγμα πάνω από το αστέρι και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόψτε τις φράουλες και τοποθετήστε από πάνω πριν το σερβίρισμα.