Τάρτα με Κεράσια & Crumble Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Μία εύκολα εκτελέσιμη συνταγή για τάρτα με κεράσια και crumble για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας |
- 400γρ. κεράσια
- 1 έτοιμηβάσης τάρτας
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 2αυγά
- 100 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
- 80γρ. ζάχαρη άχνη
- 80γρ. αμύγδαλο ή καρύδι σε σκόνη
- 80γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Απλώστε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 25 εκ διάμετρο. Ψήστε την τάρτα για 10 λεπτά με βάρος (μπορείτε να βάλετε μερικά ξερά φασόλια μέσα σε ένα σακουλάκι) και 10 λεπτά χωρίς. Αφήστε τη να κρυώσει.
- Ετοιμάστε τα κεράσια. Αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε στην μέση. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, με τα 40 γρ. ζάχαρη, την βανίλια και το γάλα.
- Στρώστε τα κεράσια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και περιχύστε με το μίγμα γάλατος.Ψήστε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Για το crumble:Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη αμυγδάλου ή καρυδιού, τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, την υπόλοιπη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο.Απλώστε το crumble σε χοντρά κομμάτια, ομοιόμορφα, πάνω από την πίτα και ψήστε για 8 - 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.