Τάρτα με Παγωτό Πραλίνα, Φυστίκι και Αχλάδι Συνταγή με Nestlé Dessert
Κάντε πράξη μία συνταγή για ατομικές τάρτες με αχλάδι, φυστίκι και παγωτό πραλίνα και μοιραστείτε την απόλαυση με 5 αγαπημένους φίλους.
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα 170γρ.
- 150ml γάλα
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 20γρ. μαλακό βούτυρο + 20γρ. (2κ.σ.)
- 80γρ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
- 1 αυγό
- 20γρ. ζάχαρη
- 3 αχλάδια
- 3κ.σ. μέλι
- 250γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτες
- Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα για 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων στα 500W. Αδειάστε το σε παραλληλόγραμμο σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέστε 2 κ.σ. στο μίγμα σας. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
- Κόψτε σε μικρά κομματάκια τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το αυγό, την ζάχαρη και τα υπόλοιπα 20γρ. βούτυρο (1κ.σ.).
- Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κομμάτια τα αχλάδια και σωτάρετέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με το μέλι.
- Τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη για τάρτες σε 5 ατομικές φόρμες, αφαιρέστε ότι περισσεύει από τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε σε κάθε τάρτα το μίγμα με τα φιστίκια. Προσθέστε 4-5 φέτες ή μικρά κομματάκια αχλαδιού στην κάθε τάρτα και ψήστε τις για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180-200C).
- Μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.
- Προσθέστε μια μπάλα παγωτό πραλίνα στην κάθε τάρτα αμέσως πριν την σερβίρετε.