Σοκολατένιο cake με φράουλες για τον Άγιο Βαλεντίνο
Φτιάξτε υπέροχο σοκολατένιο cake με φράουλες για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
- 250γρ. NESTLE DESSERT Κουβερτούρα (150γρ. για το cake και 100γρ. για την επικάλυψη)
- 150γρ. ζάχαρη (125γρ. για το cake, 25γρ. για το κουλί)
- 110γρ. αλεύρι
- 200γρ. βούτυρο (150γρ. για το κέικ, 50γρ. για την επικάλυψη)
- 4 αυγά
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 225γρ. φράουλες (75γρ. για το κουλί, 150γρ. για την διακόσμηση του cake)
- 20ml νερό
- 8γρ. μπέικιν πάουντερ
- Τοποθετήστε τα 75 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες σε μια κατσαρόλα με το νερό και τα 25 γρ. ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180º.
- Λιώστε στον φούρνο μικροκυμάτων 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτας με 150 γρ. βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα και κρατήστε τα.
- Χτυπήστε τους κρόκους με 125 γρ. ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
- Ενώστε την κρέμα σοκολάτας με τους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα, με απαλές κινήσεις.
- Αδειάζετε σε μια φόρμα 20 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνετε για 40-45 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε γυρνώντας το ανάποδα (ώστε να είναι λεία από πάνω) και αφήστε το να κρυώσει.
- Κόψτε το κέικ στη μέση, ώστε να υπάρχουν 2 στρώσεις, και απλώστε στην μέση το κουλί φράουλα. Τοποθετήστε την άλλη στρώση από πάνω.
Επικάλυψη:
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει και, κατεβάζοντας τη φωτιά, προσθέτετε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια βούτυρο.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
- Περιχύνετε την κρέμα πάνω στο κέικ (πάνω σε μια σχάρα και κάτω από ένα ταψί ή χαρτί ψησίματος) και απλώστε ομοιόμορφα.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και τοποθετήστε τις κεντρικές φέτες γύρω από το κέικ. Με τις υπόλοιπες, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τις πάνω από την τούρτα.
- Σερβίρετε ή αφήστε την να κρυώσει λίγο στο ψυγείο.