Σοκολατένια Pizza συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Η πιο πρωτότυπη ιδέα για μια μοναδική σοκολατένια απόλαυση από τον Άκη Πετρετζίκη!
Για τη ζύμη:
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 250 ml χλιαρό νερό
- 410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 85 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ¼ κ.γ. αλάτι
- σιμιγδάλι ψιλό, για το ζυμάρι
Για την επικάλυψη:
- 1 ανανά και 2 μπανάνες (ή άλλα φρούτα) σε κομματάκια
- 170 γρ. πραλίνα NESTLÉ DESSERΤ σε κομμάτια
- 100 γρ. ξηροί καρποί
- ζαχαρωτά
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι και αφήστε τα για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
- Σε ένα άλλο μπολ λιώστε την κουβερτούραμε το ελαιόλαδο.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
- Στο μίξερ βάλτε το μείγμα και ξεκινήστε το ζύμωμα.
- Ρίξτε σταδιακά τα 270 γρ. αλεύρι μαζί με το αλάτι.
- Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη.
- Αφήστε την να διπλασιαστεί για 1 με 1,5 ώρα.
- Χωρίστε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
- Σε ένα πάγκο ρίξτε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξετε τα ζυμάρια χωρίς να κολλήσουν.
- Ρίξτε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίστε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι από πάνω.
- Ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε πολύ λεπτό φύλλο. Αν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίξτε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
- Βάλτε το κάθε φύλλο πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
- Σε αυτό το σημείο προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φιστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
- Ανοίξτε το φούρνο και με προσοχή σπρώξτε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλετε).
- Ψήστε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρέστε.
- Σερβίρετε αμέσως.