Σοκολατάκια με Λικέρ συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Συνταγή για σοκολατάκια με λικέρ και πολλές ακόμα ιδέες για σοκολατένιους πειρασμούς!
Υλικά για 25 σοκολατάκια
- 340 γρ. κουβερτούρες NESTLÉ DESSERT
- 1 κ.γ. γεμάτο παπαρουνόσπορο
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. καραμελωμένο τζίντζερ, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.γ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και κρατήστε ξεχωριστά το ¼ από αυτές.
- Λιώστε τα ¾ από την κουβερτούρα στα μικροκύματα σε μπεν μαρί.
- Αφαιρέστε την κουβερτούρααπό τα μικροκύματα ή από τη φωτιά, προσθέστε τον παπαρουνόσπορο, το τζίντζερ, το αλάτι και το λικέρ, ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αμέσως μετά ρίξτε την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Ανακατέψτε μια φορά, αφήστε την κουβερτούρα 1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία και μετά ανακατέψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα κορνέ και με τη βοήθειά του γεμίστε τα φορμάκια.
- Αφήστε τα σοκολατάκια για 18-24 ώρες μέχρι να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου κάτω από τους 20 βαθμούς. Μην βιαστείτε και μην τα βάλετε στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρετε και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα μέχρι να τα φάτε.