Σεμιφρέντο φυστικοβούτυρο του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε σεμιφρέντο ψυγείου με φυστικοβούτυρο παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη.
Για τη βάση
- 140 γρ. σοκολατένια μπισκότα
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 230 γρ. φυστικοβούτυρο
- 240 γρ. τυρί κρέμα
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη γκανάς
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Κλασσική
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
- Σπασμένα φυστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Για τη βάση:
- Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.
Για την γκανάς:
- Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάς βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντάς τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
- Πασπαλίζουμε με φυστίκια και λιωμένο φυστικοβούτυρο και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Λαχταριστή συνταγή σεμιφρέντο ψυγείου με φυστικοβούτυρο από τον Άκη Πετρετζίκη. Δείτε περισσότερες συνταγές γλυκών του Άκη Πετρετζίκη.