Προφιτερόλ με Παγωτό Βανίλια & Πραλίνα Συνταγή με Nestlé Dessert
Μία καλοκαιρινή συνταγή, για προφιτερόλ με πραλίνα και παγωτό βανίλια. Zήστε το καλοκαίρι σας γλυκά!
Για τη ζύμη
- 125ml νερό
- 125ml γάλα
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 80γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 160γρ. αλεύρι
- 4 μεγάλα αυγά
Για τη γέμιση
- 16 μεσαίες μπάλες παγωτό βανίλια
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα170γρ.
- 2κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
- Ετοιμάστε τη ζύμη για τα σου: σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να βράσει το μίγμα.
- Προσθέστε όλο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα και αφήνετε τη ζύμη στη φωτιά μέχρι να ξεκολλάει άνετα από το πάτο της κατσαρόλας.
- Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής.
- Καλύψτε την πλάκα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε 16 μεσαία σου (μπορείτε να τα φτιάξετε με τη βοήθεια κορνέ).
- Τα ψήνετε περίπου για 45 λεπτά και τα αφήνετε σε σβηστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κόβετε στη μέση.
- Γεμίστε τα σου με 1 μπάλα παγωτό, γαρνίροντας με ψιλοκκομένα κομματάκια κουβερτούρας (50γρ. κουβερτούρας).
- Λιώστε τα υπόλοιπα 120γρ. κουβερτούρας μαζί με την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W) και περιχύστε τα προφιτερόλ.