Πουράκια Σφολιάτας με Μήλο, Αμύγδαλα και Πραλίνα Συνταγή
Δημιουργήστε απλά και γρήγορα πουράκια με φύλλο σφολιάτας, πραλίνα, μήλο & αμύγδαλα και ζήστε μία πολύ γλυκιά εμπειρία |
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Πραλίνα170γρ.
- 1/2 μήλο Golden
- 1 κρόκο αυγού
- 15γρ. ζάχαρη άχνη
- 30γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C βαθμούς. Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων για να μπορέσετε να αλείψετε εύκολα μετά τα σφολιατάκια.
- Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και αλείψτε με ένα πινέλο με τη μισή λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το μήλο σε κομματάκια και τυλίξτε τα.
- Αλείψτε τα σφολιατάκια με τον κρόκο, πασπαλίστε τη ζάχαρη και προσθέστε τα αμύγδαλα. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν λίγο και βουτήξτε την άκρη στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.