Πασχαλινά Κουλουράκια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Τα πιο νόστιμα, σοκολατένια, Πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη, για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους!
- 150γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 150γρ. ζάχαρη
- 60γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 25γρ. κονιάκ
- 25γρ. γάλα
- 1αυγό
- ξύσμααπό 1 πορτοκάλι
- 1βανίλια
- ¼ κ.γ. σόδα
- ¼κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
- 1πρέζα αλάτι
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρισμένο σε δυο μέρη
- 1κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος σε κομματάκια (170γρ.)
- 1αυγό για άλειμμα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C βαθμούς.
- Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπήστε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά για δέκα λεπτά περίπου.
- Ρίξτε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι. Καλό είναι το μπέικιν και τη σόδα να τα ανακατέψετε με το χυμό πορτοκαλιού.
- Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μίγμα, βγάλτε το από το μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
- Κάντε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάστε που και που αν η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι και σχηματίστε τα γύρω στα 20-25γρ. το ένα.
- Απλώστε μία λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά 35x40εκ. και βάλτε τα κουλουράκια χωρισμένα σε δύο μέρη.
- Αλείψτε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το αυγό αφού το ανακατέψετε με λίγο νερό.
- Ψήστε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.