Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για Παγωτό Σοκολάτα με Nestlé Dessert
Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό σοκολάτας σερβιρισμένη από τον Άκη Πετρετζίκη.
- 210 γρ. γάλα πλήρες
- 4 κ.γ. κορν φλάουρ
- 210 γρ. κρέμα γάλακτος
- 210 γρ. γάλα εβαπορέ
- 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 35 γρ. κακάο
- 170 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ, ψιλοκομμένη
- 2 πρέζες αλάτι
- εκχύλισμα βανίλιας
- μπισκότα τύπου digestive για το σερβίρισμα
- Κάντε μια πάστα ανακατεύοντας το κορν φλάουρ με το φρέσκο γάλα στο ¼ της κούπας.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα με την κρέμα, το εβαπορέ, τη ζάχαρη και το μέλι.
- Όταν πάρει βράση προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά, καθώς επίσης και το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
- Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ρίξτε την κουβερτούρα και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα τροφίμων που να κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό.
- Αφήστε να παγώσει καλά το μείγμα.
- Περάστε το από την παγωτομηχανή και σερβίρετε.
- Εναλλακτικά, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα χτυπήστε το στο μίξερ.
- Στη συνέχεια, καταψύξτε το ξανά και επαναλάβετε για 3 φορές ακόμα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.
- Σερβίρετε το παγωτό σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη πάνω σε σπασμένα μπισκότα.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές γλυκών με κουβερτούρα κλασσική και απολαυστικές συνταγές γλυκών από τον Άκη Πετρετζίκη.