Συνταγή Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Χαρίστε την απόλαυση στον εαυτό σας, φτιάχνοντας νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με φυστικοβούτυρο και δώστε άλλη γεύση στη νηστεία!
Για το κέικ:
- 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κακάο
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1,5 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι ψιλό
- 360 γρ. γάλα σόγιας (χωρισμένο στα δύο)
- 80 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1.5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. μέλι
Για το γλάσο:
- 100 γρ. γάλα σόγιας
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 90 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C με αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι γ.ο.χ., το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι, και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε το μισό γάλα σόγιας μέχρι να βράσει ελαφρώς
- Παράλληλα, βάλτε την κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε ένα μεσαίο μπολ.
- Αδειάστε το ζεστό γάλα σόγιας μέσα στη κουβερτούρα NESTLE DESSERT, αφήστε για ένα λεπτό και μετά ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα στο μείγμα με τα αλεύρια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και το άλλο μισό γάλα, και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
- Πάρτε ένα ταψάκι 25Χ10 εκ., στρώστε με λαδόκολλα, ψεκάστε με λίγο σπορέλαιο και πασπαλίστε το με κακάο.
- Αδειάστε το μείγμα της ζύμης και ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που τη βάζετε μέσα.
- Αφήστε το μέσα στο ταψάκι πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το πάνω στη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει καλά σκεπασμένο με ένα πανί.
Για την γκανάζ:
- Ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε την κουβερτούρα NESTLE DESSERT μέσα σε ένα μπολ και αδειάστε το γάλα μέσα στην κουβερτούραανακατεύοντας καλά μέχρι αυτή να λιώσει.
- Προσθέστε τη βανίλια και το φιστικοβούτυρο, και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήστε την κρέμα μέσα στο ψυγείο για να πήξει για μερικά λεπτά και σερβίρετε το κέικ σε φέτες αφού το στολίσετε με τη γκανάζ.