Νηστίσιμα πασχαλινά αβγά
Δημιουργήστε τα δικά σας νηστίσιμα πασχαλινά αβγά εύκολα!
- 400 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert 65%
- 1 κ.σ. βρώσιμη κόκκινη σκόνη
- 20 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο
- 20 γρ. ινδοκάρυδο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Παίρνουμε μια ειδική φόρμα σιλικόνης με 8 θήκες αβγών.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο 2-3 κ.σ. από τη λιωμένη κουβερτούρα σε κάθε θήκη.
- Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη να κρυώσει η κουβερτούρα για 10 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 1 φορά.
- Ξεφορμάρουμε τα σοκολατένια αβγά από τις θήκες τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 4 ολόκληρα αβγά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Παίρνουμε τα δύο ημισφαίρια και τα ακουμπάμε στο τηγάνι για 1-2 δευτερόλεπτα.
- Αφαιρούμε τα ημισφαίρια από το τηγάνι και τα ακουμπαμε μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν και να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο αβγό.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αβγά.
- Ρίχνουμε πάνω στα αβγά προσεκτικά με ένα κουταλάκι λίγη λιωμένη κουβερτούρα σε γραμμές και πασπαλίζουμε με τη βρώσιμη κόκκινη σκόνη, με το φιστίκι Αιγίνης και το ινδοκάρυδο.