Μπισκότα Halloween με καραμέλα Nestlé Dessert & Kit Kat Pops
Συνταγή για μπισκότα Halloween με καραμέλα Nestlé Dessert & Kit Kat Pops
- 50γρ κουβερτούρα Καραμέλα Nestlé DESSERT
- 250γρ αλεύρι
- 150γρ μαλακό βούτυρο
- 45γρ καστανή ζάχαρη
- 25γρ Kit Kat Pops
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγη ζαχαρόπαστα
- Σε μπωλ χτυπάτε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε το αυγό και ανακατεύετε με το σύρμα ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Τοποθετήστε την ζύμη στο ψυγείο για 30’.
- Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 ° C
- Σχηματίζετε 25 μικρές μπάλες με την ζύμη και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε για 10’ λεπτά και βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο.
- Σχηματίζετε μια τρύπα στο κέντρο των μπισκότων με το πίσω μέρος του κουταλιού και τα ξαναβάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 10’ λεπτά ακόμα. Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Σχηματίζετε 50 μικρές μπαλίτες από την ζαχαρόπαστα και κολλίστε 2 από σε κάθε Kit Kat Pop για να σχηματιστούν τα μάτια των αραχνών. Βάλτε μια χρωματιστή κουκίδα σε κάθε λευκή κουκίδα για να τελειωποιήσετε τα μάτια.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Με την βοηθεια του κορνέ βάλτε λίγη σοκολάτα στην κοιλότητα του κάθε μπισκότου και σχηματίστε τα πόδια της αράχνης.
- Τοποθετήστε το κεφάλι κάθε αράχνης στο κέντρο κάθε μπισκότου και αφήστε το να κρυώσει πριν δοκιμάσετε.