Μπάρες Βρώμης Ξηρών Καρπών συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Δημιουργήστε πολύ εύκολα και γρήγορα τις αγαπημένες σας μπάρες με βρώμη και ξηρούς καρπούς για να έχετε πάντα μαζί σας κάτι γλυκό!
- 150 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 120 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλικαι το ξύσμα του
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
- 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 50 γρ. ηλιόσπορους χοντροκομμένους
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
- 160 γρ. νιφάδες βρώμης σε σκόνη (περασμένη από τομπλέντερ)
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος (170 γρ.)
- 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- Βάλτε σε 2 δόσεις τα κράνμπερις στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στίψτε τα πορτοκάλια και τοποθετήστε τον χυμό στο μπολ με τα κράνμπερις.
- Ανακατέψτε και πατήστε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν τα λιωμένα φρούτα και να ανακατευτούν με το χυμό.
- Βάλτε σε 2-3 δόσεις τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι.
- Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατέψτε καλά με το πιρούνι.
- Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον παπαρουνόσπορο.
- Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη βρώμη την οποία έχετε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος. Ανακατέψτε καλά με το πιρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλετε τα χέρια σας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μίγμα σας.
- Στρώστε λαδόκολλα ή μεμβράνη σε ένα ταψάκι 10Χ35 εκ, τοποθετήστε μέσα το μίγμα και απλώστε καλά με το χέρι σας. Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλάτη ενός κουταλιού.
- Σκεπάστε το μίγμα με τη λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο. Μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο. Κόψτε και διατηρήστε στο ψυγείο.